27.08.2024

ESF+

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike objavilo je natječaj “Inovativne socijalne usluge – odmor od skrbi (pilot projekt)” s ciljem pružanja podrške osobama s invaliditetom (OSI) koje su u potpunosti ovisne o njezi druge osobe. Ovim projektom je potrebno razvijati inovativne socijalne usluge koje će omogućiti skrb za osobe s invaliditetom u vrijeme kada bi to inače obavljali njihovi njegovatelji. Projektom je potrebno ojačati neovisnost OSI, povećati njihovu socijalnu uključenost i na taj način spriječiti institucionalizaciju. Ovako provedenim aktivnostima će se pozitivno utjecati na fizičko i emocionalno rasterećenje osoba koje imaju pravo na status njegovatelja. S druge strane, natječaj dopušta financiranje dodatnih aktivnosti osobama s priznatim statusom.

Prihvatljivi su prijavitelji i potencijalni su partneri na projektu sljedeći pravni subjekti koji su upisani u Registar pravnih i fizičkih osoba koje obavljaju djelatnost socijalne skrbi:

*Ustanove, udruge, zadruge, zaklade, vjerske zajednice i druge pravne osobe navedene u Uputama za prijavitelje koje imaju registrirane djelatnosti pružanja socijalnih usluga, odnosno pružanje socijalnih usluga djeci s teškoćama u razvoju i/ili osobama s invaliditetom.
Intezitet potpore je 100%, odnosno najmanje 100.000,00 €, a najviše 150.000,00 €.

Prijave je moguće izvršiti najkasnije do 18.10.2024.


Dogovorite konzultacije u vezi procjene mogućnosti ispunjavanja kriterija natječaja:

martina@echo-consulting.hr 

ili ispunite našu Kontakt formu kako bismo vam se javili u najkraćem mogućem roku.

 

Povezane objave